Jdi na obsah Jdi na menu

Info z VV a starostů okrsku - restart hasičských akcí

9. 5. 2021

Ahoj kamarádi,

 

v sobotu jsem byl pozván na jednání výkonného výboru OSH, kde se projednával restart hasičských aktivit. Jednalo se o setkání výkonného výboru (starosta, místostarostové, vedoucí jednotlivých rad a garanti) a byli přizváni starostové okrsků.  

Kde, kdy, jak, není podstatné, podstatný je výstup z jednání.

Mládež

OORM potvrdila konání okresního kola hry Plamen, které se uskuteční v sobotu a neděli 28-29.5. v Trstěnici. Vzhledem k blízkému termínu konání se bude v kategoriích mladší i starší žáci soutěžit pouze ve třech disciplínách, a to 4 x 60m, štafeta dvojic a požární útok Plamen. V sobotu budou soutěžit pouze starší žáci, mladší potom v neděli. Průběh je připraven, dle mého, velmi dobře, takže družstvo se na soutěži zdrží maximálně cca 2 hodiny. Vyhlášení bude on-line. Děti budou muset být testované (stačí test ze školy) nebo stačí čestné prohlášení od rodičů. Bližší informace vydá OORM. Požární útoky se poběží na Foxy!

Z OZ hry Plamen

Předběžné OZ postupového kola hry Plamen 2020-2021

Toto organizační zajištění řeší pouze netradiční organizaci okresního kola. Personální zajištění, startovní listinu, startovní časy, nasazení rozhodčích bude upřesněno později dle došlých přihlášek.

Družstva budou najíždět v přesně určených časech na parkoviště ZŠ Trstenice. V určeném čase se dostaví na prezenci kde stráví celou dobu danou na periodu posunu družstev ( 15 nebo20 min, podle počtu přihlášených). Poté se družstvo přesune do rozcvičovacího prostoru. V době bude možné si připravit nářadí k jednotlivým disciplínám. Ve stejných časových intervalech bude družstvo pokračovat směrem: štafeta dvojic, 4x 60m a požární útok. Na každé stanoviště bude stejný čas a není možné na stanoviště přijít dříve a dříve odejít. Časy přesunu bude hlídat rozhodčí discipliny. Po skončení poslední discipliny (požární útok) družstvo neprodleně odjede. Družstvo bude v počtu u starších žáků max. 9 + 1 vedoucí, u mladších žáků max. 9 + 2 vedoucí. Jné osoby nebudou mít umožněný přístup do areálu ZŠ. U dětí musí být předloženo potvrzení o negativním testu, případně čestné prohlášení rodiče o tom, že byl proveden test s negativním výsledkem. Vedoucí musí mít potvrzení, o negativním testu, očkovací certifikát nebo se podrobit testu na místě. Strava nebude soutěžním družstvům podávána. Starší žáci budou soutěžit v sobotu 29.5, mladší žáci v neděli 30.5. Nedodržení těchto pravidel bude znamenat okamžité vyloučení družstva, bez možnosti opravných prostředků. Vyhodnocení bude zasláno družstvům na email. Předání cen zajistí OORM svojí péčí.

Součástí je i schéma pohybu závodníků po areále.

Je nám líto nutnosti tak tvrdých opatření, ale v současné situaci je to jediná možnost jak nějakou soutěž organizovat. V případě, že dojde k rozvolnění opatření budou i tato opatření zmírněna na místě.

Za OORM OSH Svitavy

Ivan Havel

 

Následuje krajské kolo v Pardubicích v termínu pátek-sobota 4-5.6.2021.

Dorost

U dorostu nebudou okresní kola a bude jen krajské kolo, a to v době konání krajského kola v PS (19-20.6. v Pardubicích). První den budou požární útoky, druhý den jednotlivci na 100m.

Postupové soutěže

Okrsky se uspořádat nestačí, takže 12.6. bude v Sádku okresní kolo. Tam, kdo se přihlásí, bude soutěžit. Soutěží se pouze v požárních útocích, které proběhnout dvoukolově, každé kolo se hodnotí zvlášť, součet pořadí z obou kol bude výsledkem soutěže. Ke krajskému kolu jsem se vyjádřil u dorostu.

Zde dodávám, že se hlasovalo o tom, zda na okrese budou jen požární útoky nebo i alespoň štafeta. Já jsem hlasoval i pro štafetu (aby okres jenom nesuploval ligu), ale poměrem 2/14 to neprošlo. Pak se hlasovalo, zde bude součet umístění z požárních útoků či prostě jen lepší útok ze dvou, tady jsem hlasoval pro lepší útok (když Vám praskne hadice, jako našim mužům v Mladějově, je po závodě), ale i zde poměrem 7/9 jsem byl v menšině.

Při trénincích dětí i dospělých je nutné být po negativním testu. Je potřeba mít v záloze alespoň antigenní testy, jejich nákup lze hradit z dotací (NSA).

Soutěž TFA – termín je znám – 28.8. (je soutěž dětí v Kamenci)

24.6. krajská soutěž ve vyprošťování z vozidel, za SY účast Březová, Jevíčko, Budislav.

Školení represe – v jeden den Svitavy a Moravská Třebová, v další termín současně Polička a Litomyšl. Lze se zúčastnit, kterého chcete.

Osvědčení o absolvování kurzu na motorovou pilu – musí vydat potvrzení HZS, jinak je neplatné!

V termínu 25-26.6. proběhne školení zdravotníků.

 

To jen krátce. Jakmile to dovolí situace, ihned svolám výbor okrsku.

 

Václav

P.S.: Ač jsem byl vždy přehlasován (mám prostě jiný názor než ostatní), trvám na své životní pravdě, jejíž platnost toto jednání podle mého porušilo:

1) křikem se pravda vyřvat nedá

2) k ženám se má muž chovat slušně, a ne jako hulvát.

 

K případným dotazům otevírám, jinak obvykle zavřenou, možnost komentářů.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pavel Uher - Doplněk

10. 5. 2021 15:42

Děkuji Václavovi za shrnutí schůze. Jenom bych doplnil k soutěžím. Jelikož jak KSH tak OSH jsou přesvědčeni, že je možné okresní kola jak dospělích tak děti jedeme na vlně hektických příprav. Budeme rádi když mě nebo Václavovi napíšete kdo bude mít zájem se takto improvizovaných soutěží jak děti tak dospělích zúčastnit. Mějte se krásně Pavel.